Gledaj slobodno

Dodik ne odustaje od kriminalizacije klevete

Dodik je istakao da, kada je riječ o zakonu koji uređuje pitanje klevete, Srpska neće odustati

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Srpsku novinsku agenciju SRNA da Srpska neće odustati od svojih planova i programa, ali i pojedinih zakonskih rješenja, iako se ponekad zbog realnih okolnosti mora malo stati.

 

Dodik je istakao da, kada je riječ o zakonu koji uređuje pitanje klevete, Srpska neće odustati.

On je ukazao na to da Evropljani ponovo svojim objašnjenjem da u 16 država EU kleveta može da bude normirana kao krivično djelo “jer je tamo pravosuđe ozbiljno”, a u Srpskoj ne može – pokazuju da smatraju da domaće pravosuđe nije dostojno.

“Opet nam pokazujete da nismo dostojni. To hoćete da kažete. Pa, čekajte. Ko upravlja ovdje pravosuđem? Vi ili mi? Oni upravljaju pravosuđem”, poručio je Dodik.

Dodik je podsjetio da je tužilac u Tužilaštvu BiH koji je bio nadležan za određene predmete protiv njega sada sudija Suda, što znači da kadija i tuži i sudi.

“Taj isti tužilac je bio politički savjetnik nekadašnjeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna kada su se nametale vanustavna rješenja, uključujući Zakon o sudu i tužilaštvu. I oni hoće da kažu – vrijeme pokazuje da to moramo prihvatiti. Ne, mi nikada nećemo prihvatiti da je Ustav predvidio postojanje suda i tužilaštva. To je antiustavna institucija”, naglasio je Dodik i podsjetio da je u procesu primopredaje između dva tužioca bio prisutan službenik američke ambasade, što pokazuje dokle neke stvari idu.

Dodik je rekao da može da se nosi s tim, bez obzira što to ponekad pomalo zamara.

“Sve ove moje godine političkog angažmana su bile godine stalnih protjerivanja, proganjanja, tužilaštva i ovoga i onoga i nikada ništa nisu dokazali. I dalje stoji priča da je Dodik u kriminalu, pa kako me nema u “Skaj” ili nekoj drugoj priči? Zar sam toliki virtuoz u kriminalu da me ne može naći ni šest američkih obavještajnih službi ni u čemu”, rekao je Dodik.

On je poručio da moraju prestati da lažu. Žele da kontrolišu sve, jer nije važno da li je neko kriv ili ne.

“Sad su tužioca premjestili u Sud BiH i taj tužilac koji meni sedam godina drži predmet i neće da zaključi jer nema dokaza da ide dalje, reći će u jednom trenutku da predmet ide na Sud i onda će me tamo dočekati taj isti tužilac i on će reći da sam kriv”, bio ja kriv ili ne.

Srpskainfo

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH