Gledaj slobodno

Novinarka Capital-a saslušana zbog Umičevićevog vrijeđanja

Marinko Umičević je verbalno napao novinarku Bojanu Ninković i urednika Siniše Vukelića

BANJALUKA – Novinarka Capital-a Bojana Ninković dala je danas izjavu u Policijskoj upravi Banjaluka u vezi sa krivičnom prijavom koju je podnio tehnički direktor Fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević zbog objavljivanja snimka razgovora u kojem on brutalno vrijeđa i napada nju i glavnog urednika Capital-a Sinišu Vukelića.

Ninkovićka je izjavu dala u svojstvu svjedoka po krivičnoj prijavi Marinka Umičevića za tekst i snimke objavljene na portalu Capital u januaru prošle godine.

„Umičevićevi navodi su potpuno neosnovani i nadam se da će ih tužilac odbaciti. Čim sam ga nazvala jasno sam se predstavila i rekla da tražim njegov komentar, tako da je on sigurno znao da razgovara sa novinarkom“, rekla je Ninkovićka.

Zbog Umičevićeve prijave nedavno je saslušan i glavni i odgovorni urednik Capital-a Siniša Vukelić.

Podsjećamo, član Senata Republike Srpske, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i tehnički direktor fabrike „Bema“ Marinko Umičević je početkom prošle godine verbalno napao novinarku portala Capital Bojanu Ninković i uputio joj niz najprizemnijih uvreda i psovki, kao i na račun glavnog urednika Siniše Vukelića.

Novinarka Capital-a je u telefonskom razgovoru tražila od Umičevića da prokomentariše to što je Rukometni klub “Borac m:tel” od Grada Banjaluka 2020. godine dobio grant u iznosu od 126.867 KM, dok je u isto vrijeme bio potpredsjednik tog kluba i odbornik u Skupštini grada, što po zakonu predstavlja klasičan primjer sukoba interesa.

Umičević je bio samo jedan od takvih primjera koji smo objavili kasnije, u tekstu Javni novac dijelili odbornicima, direktorima, stranačkim pulenima…

On se tada obrušio na našu novinarku uputivši njoj i uredniku niz psovki i uvreda.

Umičević je na početku razgovora sa novinarkom upoznat da je nazvan s ciljem uzimanja izjave, odnosno da da komentar po pitanju određene teme. Sam proces uzimanja izjave podrazumijeva snimanje i Umičević je bio svjestan s kim razgovara i ni u jednom trenutku nije spomenuto da govori nezvanično, odnosno “off the record”.

Nakon toga, Umičevića je nazvao glavni urednik Capital-a, a iako je znao ko ga zove i s kim priča, Umičević smatra da je neovlašteno snimljen zbog čega je podnio krivičnu prijavu.

Capital

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH