Gledaj slobodno

Aleksandar Trifunović: Dodik crta mete novinarima

Nije proslo ni 24 h od monstrouznog zločina prenošenom uživo u Gradačcu

Nije proslo ni 24 h od monstrouznog zločina prenošenom uživo u Gradačcu, a na pres konferenciji u Banjaluci danas Milorad Dodik je javno i uživo, pred kamerama televizija i drugih medija, pozvao na nasilje prema novinarima Buke, BN TV, Capitala i N1 televizije iznoseći brutalne laži i klevete, navodeći neke milione funti koje smo dobilii da bi ga rušili i da treba da pazimo kako i gdje hodamo.

Na ovaj način Milorad Dodik crta mete novinarima prozvanih medija i daje naredbu svojim sljedbenocima da mogu da rade šta hoće prema označenim metama, kao onomad kad mi je ostećena imovina a on sam rekao uzivo, da sam ja to uradio sam sebi.

Nemam namjeru pravdati se, godinama nemam nikakav kontakt sa britanskom Ambasadom, američkom takođe, nikakve pare nismo dobili da bi bilo koga rušili, radimo svoj posao pišući istinu o samo istinu.

Pozivam prozvane Ambasade da s jednakom brigom kako se odnose prema svojim Instangram, Fb i Twitter profilima, posvete ovom pozivu na linč, prestanu se dopisivati preko medija s Dodikom, i pocnu iznositi podatke koliko je Milorad Dodik i SNSD dobio američkih para da postane vlast.

Milorad Dodik ruši sam sebe i uništava i ruši ovo društvo svakodnevno, sam je odgovoran za karikaturalnu i opasnu politiku koju je kreirao, izolaciju u kojoj je RS trenutno.

Ono što me mnogo više u ovom trenutku zanima i za šta ću ga smatrati odgovornim je bilo kakav akt nasilja koji bi se u budućnosti desio prema meni, mojim kolegama iz Buke i našim porodicama.

Za svaki budući takav čin smatram pored Dodika odgovornim svakog člana i članicu SNSD, funkcionera, članove Parlamenta vladajuće koaliciju, univerzitetske profesore koji su lično potpisali podršku ovoj diktaturi.

Sram vam se bilo, stidite se, kukavički mašete zastavama mržnje krijući se iza poretka i sistema koji ste potpuno urušili, tobož braneći ga.

Buka: Aleksandar Trifunović

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH