Gledaj slobodno

Vukelić: Nadamo se da će tužilac odbaciti besmislenu Umičevićevu prijavu (VIDEO)

Vukelić kaže da je dao izjavu u svojstvu svjedoka po krivičnoj prijavi Marinka Umičevića

BANJALUKA – Krivična prijava Marinka Umičevića je potpuno besmislena i nadamo se da će je tužilac odbaciti, rekao je glavni i odgovorni urednik Capital-a Siniša Vukelić koji je danas u Policijskoj upravi Banjaluka dao izjavu u vezi sa prijavom koju je podnio tehnički direktor Fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević zato što je Capital objavio snimak kako brutalno vrijeđa i napada novinarku i urednika našeg portala.

Vukelić kaže da je dao izjavu u svojstvu svjedoka po krivičnoj prijavi Marinka Umičevića za tekst i snimke objavljene na portalu Capital u januaru prošle godine.

Objasnio je da je novinarka portala Capital Bojana Ninković od Umičevića zatražila da prokomentiraše da li se nalazi u sukobu interesa obzirom da je odbornik u Skupštini grada Banjaluka, koja je dodijelila grant RK „Borac“ gdje je on u upravi, što je po Zakonu o sukobu interesa nezakonito.

“Marinko Umičević je uputio niz šovinističkih uvredljivih prijetnji i psovki na njen račun, a i na moj kada sam ga nazvao da objasni svoje ponašanje i pitao hoće li dati izjavu. Umičević se na bahat, bezobrazan i uvredljiv način odnosio prema novinarki Bojani Ninković kao i prema meni. On zaslužuje jednu prijavu koju mi nismo podnijeli samo zato što je kolegica tada bila u devetom mjesecu trudnoće. Nismo je željeli izlagati dodatnom stresu što nije isključeno da ćemo sada uraditi. Neprimjereno da se jedan čovjek koji je odbornik i privrednik, nažalost i u Senatu RS, ponaša tako prema novinarima“, objasnio je Vukelić.

Smatra da je neprihvatljivo u demokratskim zemljama da država troši resurse, ljude i novac na ovakve slučajeve.

„Nadamo se da će tužilac odbaciti ovu prijavu koja je potpuno besmislena“, naveo je on.

Pojasnio je da Umičević neovlašteno snimanje i objavljivanje temelji na tome da on nije dao odobrenje za objavu, iako se kolegica predstavila i objasnila zašto ga zove, nakon čega je Umičević nastavio da priča.

Mi ne trebamo tražiti odobrenje za objavu izjava nakon što smo se predstavili i unaprijed objasnili zašto nam je potrebna“, rekao je Vukelić.

Smatra da se radi o pranju ugleda lika i djela Marinka Umičevića.

„Kao što je uradio SNSD kada mu je nakon cijele afere u januaru prošle godine dodijeljeno i priznanje Grada Banjaluka“, rekao je on.

Kaže da je zanimljivo što je u ovom momentu ponovo aktuelizovana ova tema misleći na proceduru izmjene Krivičnog zakonika RS kojim se kriminalizuje kleveta.

„Ne znam da li možemo ponovno aktiviranje ovog slučaja dovesti u vezu sa izmjenama zakona, ali sigurno je zanimljivo da sada dolazi na dnevni red ova krivična prijava za neko navodno djelo i tekst koji je objavljen prije godinu i po dana“, naveo je Vukelić.

Capital: Vesna Popović

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH