Gledaj slobodno

Urednik Capital-a na saslušanju zbog Umičevićevog vrijeđanja

Glavni i odgovorni urednik Capital-a Siniša Vukelić pozvan je danas u Policijsku upravu Banjaluka

BANJALUKA – Glavni i odgovorni urednik Capital-a Siniša Vukelić pozvan je danas u Policijsku upravu Banjaluka da bi dao izjavu u vezi sa krivičnom prijavom koju je podnio tehnički direktor Fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević zato što je CAPITAL objavio snimak kako brutalno vrijeđa i napada novinarku i urednika našeg portala.

Vukelić je na razgovor pozvan u 13 časova, nakon čega će se obratiti medijima.

Podsjećamo, član Senata Republike Srpske, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i tehnički direktor fabrike „Bema“ Marinko Umičević je početkom prošle godine verbalno napao novinarku portala Capital Bojanu Ninković i uputio joj niz najprizemnijih uvreda i psovki, kao i na račun glavnog urednika Siniše Vukelića.

Novinarka Capital-a je u telefonskom razgovoru tražila od Umičevića da prokomentariše to što je Rukometni klub “Borac m:tel” od Grada Banjaluka 2020. godine dobio grant u iznosu od 126.867 KM, dok je u isto vrijeme bio potpredsjednik tog kluba i odbornik u Skupštini grada, što po zakonu predstavlja klasičan primjer sukoba interesa.

Umićević je bio samo jedan od takvih primjera koji ćemo objaviti kasnije, u tekstu Javni novac dijelili odbornicima, direktorima, stranačkim pulenima…

On se tada obrušio na Bojanu Ninković uputivši njoj i uredniku niz psovki i uvreda.

Umičević je na početku razgovora sa novinarkom upoznat da je nazvan s ciljem uzimanja izjave, odnosno da da komentar po pitanju određene teme. Sam proces uzimanja izjave podrazumijeva snimanje i Umičević je bio svjestan s kim razgovara i ni u jednom trenutku nije spomenuto da govori nezvanično, odnosno “off the record”.

Nakon toga, Umičevića je nazvao glavni urednik Capitala-a, a iako je znao ko ga zove i s kim priča, Umičević smatra da je neovlašteno snimljen zbog čega je podnio krivičnu prijavu.

U nastavku ponovo objavljujemo snimke razgovora novinarke i glavnog urednika sa Umičevićem:

https://www.capital.ba/wp-content/uploads/2022/01/Marinko-Umicevic.mp3?fbclid=IwAR1p8fEG4wwqGtflHAdYxRn21kZKJ6HLf9XDbfiXaJlQ0m3-9CZXtMKZSBQ

https://www.capital.ba/wp-content/uploads/2022/01/220121_1440_1_3_3.mp3?fbclid=IwAR1Z4a-WNmJB06AQzUStXXRHItR5qwD6ie6KehEhmw1Tj_yx1JLeWv8xa8U

 

Capital: Marina Ljubojević

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH