Gledaj slobodno

Novinar iz Brčkog u sačekuši napadnut i pretučen (FOTO)

Mirza Dervišević, novinar iz Brčkog i vlasnik portala Times.ba sinoć je u sačekuši napadnut i pretučen

BRČKO – Mirza Dervišević, novinar iz Brčkog i vlasnik portala Times.ba, a široj javnosti poznat kao muzičar koji je izdao nekoliko albuma na našem i engleskom jeziku, sinoć je u sačekuši napadnut i pretučen.

Dervišević već nekoliko godina živi u Dohi (Katar), a u Brčko je stigao na odmor prije dana kako bi posjetio svoje porodicu.

Inače, Times.ba je poznat po tome što objavljuje tekstove o aferama i malverzacijama u Brčko distriktu zbog kojih je dobijao i prijetnje, ali i “dobronamjerne” savjete da se time ne bavi, navodi N1..

Mirza je napadnut sinoć oko 22:10 sati kada se s majkom vraćao iz kafića kada mu je iza leđa prišao muškarac sa žutom fantomkom na glavi i počeo ga udarati bokserom po glavi. Sve te scene gledala je njegova majka koja je počela da doziva upomoć i preživjela veliki stres.

“Svaku noć izađem sa svojima i bebom. Srećom, sinoć sam bebu ostavio kod punca i punice. Bila je to sačekuša. Svjedoci su mi rekli da je automobil, koji je bio parkiran 30-ak metara od ulaza, bio tu parkiran tri sata“, rekao je Dervišević za N1.

Kada ga je muškarac sa žutom fantomkom visine oko 1.80m, krupnije, mišićave građe, izudarao, počeo je bježati. Dervišević je, kako kaže, početo trčati za njim i kod automobila mu je uspio uzvratiti. No, zbog zatvorenog oka i krvarenja, izgubio je snagu. Napadač je pobjegao, ali su svjedoci zapamtili model automobila i broj registarskih tablica.

“Mama je panično trčala i vrištala. Još je pod stresom. Policiju smo čekali sat vremena“, dodao je.

Ljekar Doma zdravlja Brčkog konstatovao je povrede u predjelu arkade, potiljka i koljena. Također, naveo je kako je Dervišević i kolabirao nakon ustajanja.

U Zdravstvenom centru Brčkog konstatovani su mu i znaci akutne reakcije na stres. Dervišević za N1 kaže kako ima devet kopči na arkadi. Još osjeća mučninu, ali je dobro.

https://www.facebook.com/dervisevich/posts/10230713590411517?ref=embed_post

Nezavisne novine

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH