Gledaj slobodno

Načelnik Šipova izvrijeđao novinarku i urednika CAPITAL-a (SNIMAK)

Načelnik Šipova i bivši poslanik SNSD-a u NSRS Milan Kovač napao je novinarku CAPITAL-a

ŠIPOVO – Načelnik Šipova i bivši poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Kovač napao je danas novinarku CAPITAL-a Bojanu Ninković i glavnog i odgovornog urednika Sinišu Vukelića uputivši im brojne uvrede i psovke.Naša novinarka pozvala je Kovača i zatražila komentar u vezi sa prinudnom naplatom obveznica njegove Drvne industrije Šipovo, ali umjesto odgovora dobila je salvu najgnusnijih uvreda.

Naime, na zvaničnoj stranici Centralnog registra hartija od vrijednosti Banjaluka ove godine objavljena je obavijest u kojoj je stajalo: „Postupak prinudne naplate 8. anuiteta obveznice lokalne oznake DISV-O-A emitenta Drvna industrija Šipovo doo Šipovo, pokrenut je dana 27.03.2024.godine zbog neplaćanja u roku“.

 

Dva dana nakon toga na sajtu Centralnog registra objavljeno je obavještenje o obustavljanju postupka prinudne naplate jer su obaveze izmirene.

Kovača, koji je inače vlasnik Drvne industrije Šipovo, nazvali smo kako bismo zatražili objašnjenje zašto je došlo do postupka prinudne naplate.

Umjesto obrazloženja i uljudnog odgovora da je, dan nakon što je Centralni registar objavio navedeno obavještenje, izmirio obaveze, dobili smo najprizemnije uvrede.

„Kad je objavljeno, šta lupaš? Šta izmišljaš. Nemoj da lažeš. Šta će biti objavljeno kad je plaćeno 28. marta“, vikao je Kovač.

Nakon što mu je novinarka rekla da je ovaj podatak objavljen na stranici Centralnog registra 27. marta Kovač je nastavio:

„Ma marš šta izmišljaš stoko jedna. Stoko jedna bezobrazna. Šta me urnišete više. Je**m vam mater i tebi i onom tvom šefu“.

Kovaču nije zasmetalo ni to što ga je novinarka upozorila da se razgovor snima.

„Neka se snima objavi slobodno. Šta me urnišete? Stoke jedne bezobrazne“, nastavio je načelnik Šipova sa najprizemnijim uvredama.

Redakcija CAPITAL-a najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje izabranih funkcionera i očekuje od Saveza nezavisnih socijalidemokrata da se ogradi od ovakvog odnosa njihovog člana prema medijima, a koji više nije iznimka, već postaje uobičajen odnos prema novinarima.

Nakon konsultacije sa pravnim timom, redakcija portala CAPITAL će pokrenuti pravne akcije protiv Kovača.

Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da Kovač na ovakav način vrijeđa novinare.

Nedavno je niz najbrutalnijih uvreda iznio i na račun novinara portala „Naratorium“ Haruna Dinarevića i Alene Beširević.

Snimak razgovora poslušajte u nastavku:

 

CAPITAL

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH