Gledaj slobodno

Demofest dočekuje velike svjetske zvijezde

Demofest ne prestaje da oduševljava javnost novostima

BANJALUKA – Od svog iznenadnog povratka na tvrđavu Kastel, Demofest ne prestaje da oduševljava javnost novostima koje se tiču ovogodišnjeg revijalnog programa.

Naime, nakon objavljenog dolaska legendarnog britanskog sastava Morcheeba u Banjaluku, organizatori su odlučili da publiku neprestano iznenađuju sjajnim izvođačima koji će nastupati na ovogodišnjem izdanju festivalu.

Po prvi put na velikoj bini Demofesta, ali i u Banjaluci, dolaze pioniri retroavangarde i industrijal roka, svjetska muzička atrakcija Laibach te legendarni australijski muzičar i društveni aktivista Dub FX.

Prvo festivalsko veče biće upotpunjeno bivšim šampionima, pobjednicima Demofesta 2012. godine, sastavom M.O.R.T. koji ovoga puta s ponosom dolazi kao revijalni izvođač na mjesto koje ih je lansiralo u muzičku indrustriju.

Nakon festivala kao što su Coachella i Glastonbury, Parov Stelar stiže na Demofest, kao i legenda drum and bass-a, poznata po svom revolucionarnom albumu „New Forms“, Roni Size, dok će afrobitove sa sobom donijeti čuveni nigerijski muzičar Femi Kuti.

Jedan od zaštitnih simbola Demofesta i kralj balkanskog breakbeat dub step zvuka, Kiril Džajkovski se sa ponosom vraća na dvanaesto izdanje festivala, gdje će pokušati podići već visoke koncerte standarde koje je gradio u proteklim godinama nastupanja na Demofestu.

Kastel će takođe biti mjesto rasplesane publike, a za to će se pobrinuti sjajna zvijezda u usponu, fantastični MKDSL.

Jedna od novina ovogodišnjeg festivala je i Summer stage koji će biti preplavljen sjajnim muzičkim izvođačima, a oni su: Đorđe, Hiljson Mandela, 30zona, Sajsi MC, Tam, Spejsi Noksi x Kene Beri, Nihil, Vizelj, Sunshine, KOIKOI, Stereo Banana, Nipplepeople, Bojana V, pocket palma i Macha Ravel.

Bine koje će pored Main stage-a i Summer stage-a upotpuniti cjelokupni doživljaj Demofesta su Karaoke i Silent disco stage.

U danima održavanja festivala, Banjaluka će takođe biti obogaćena raznim dnevnim dešavanjima u vidu panela, izložbi i konferencija, a sve to kako bi građanima i posjetiocima Demofesta približili značaj jedne manifestacije kao što je ova te kako bi omogućili prostor za muzičko i kreativno stvaralaštvo mladih, a sve u cilju razvoja kreativne industrije Bosne i Hercegovine.

Karte za festival su u prodaji, a možete ih kupiti na zvaničnom sajtu Demofesta.

Pripremite se jer nas od 20. do 22. jula očekuje provod za pamćenje na tvrđavi Kastel.

Demofest

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH