Gledaj slobodno

Banjaluka: Protestna šetnja protiv Zakona o NVO

Helsinški parlament građana Banjaluka održaće sutra mirnu protestu šetnju

BANJALUKA – Helsinški parlament građana Banjaluka održaće sutra mirnu protestu šetnju kojom žele, uoči javne rasprave o Nacrtu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, da ukažu na štetnost njegovog usvajanja po slobode i prava građana.

Protiv usvajanja ovog Nacrta zakona je više organizacija civilnog društva koje traže njegovo potpuno povlačenje iz zakonske procedure jer je restriktivan, nedemokratski, guši pravo na aktivizam, slobodu govora i djelovanja, slobodu udruživanja.

“Podsjećamo vas da je 24. oktobra u 10 časova zakazana javna rasprava u prostorijama Narodne skupštine RS povodom pomenutog nacrta zakona, a predstavnici organizacija civilnog društva na ovaj način izražavaju svoje mišljenje o tome, odnosno protiv su donošenja takvog zakona”, poručili su iz HPG.

Mirna protestna šetnja od 9.30 do 10.30 časova, na koju su pozvani i svi građani, održaće se u pješačkoj zoni od Trga Krajine kroz Gospodsku ulicu, parkićem do platoa pored fontane kod Narodne skupštine Republike Srpske.

Slobodno

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH