Gledaj slobodno

Provaljeno u stan urednika i novinarke Žurnala, ukradeni laptopi

 Nepoznate osobe danas su u Sarajevu provalile u stan jednog od urednika Žurnala

SARAJEVO – Nepoznate osobe danas su u Sarajevu provalile u stan jednog od urednika Žurnala Eldina Karića i novinarke Žane Karić Gauk.

Provala je izvršena dok smo u redakciji obilježavali 14. rođendan Žurnala. Stan je temeljno ispreturan, vrlo profesionalno i precizno, ali su provalnici sa sobom ponijeli samo dva laptopa. Potpuno su ignorisali ostale predmete od vrijednosti.

Policijski službenici izvršili su uviđaj i za sada nemaju nikakvih indicija o provalnicima.

“S razlogom sumnjamo da se radi o još jednom vidu pritiska na rad naše redakcije – nakon fizičkih napada, prijetnji, slap tužbi i naručenih poreskih ophodnji, na red su došle provale i krađe. Ovaj razbojnički čin doživljavamo kao prijetnju i ugrožavanje sigurnosti. Činjenica da je provala počinjena na rođendan naše redakcije predstavlja simbolički čin upozorenja, ciničnu “čestitku” kakvim su sklone organizirane kriminalne organizacije. Nadamo se da će policijski službenici uskoro otkriti počinioce ovog djela. Njihovim naručiteljima i nalogodavcima poručujemo da ćemo nastaviti raditi svoj posao, bez obzira na ovakve “čestitke”. Javnost ćemo informisati o toku policijske istrage” saopštile su kolege iz Žurnala.

Buka

Komentari

Budite prvi koji će komentarisati ovaj članak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na VRH